Search
Close this search box.

Друга фаза водовода

Један од највећих инфраструктурних пројеката, који је започео прије неколико година, настављен је и у овој години. Ријеч је о реконструкцији водовода и канализације. Након изградње примарног водовода и нових базена, чиме је обезбијеђено уредно снабдијевање свих дијелова града довољним количинама питке воде, у току је замјена секундарне мреже и уградња кућних бројила.

Радови су у пуном јеку и трајаће до краја јуна идуће године, до када ће бити замијењено више од 22 километра старих и дотрајалих водоводних цијеви неодговарајућег профила и квалитета. Уграђују се нове цијеви по европским стандардима, а пројекат је овјерио међународни тим експерата.

До сада су завршени радови у насељу Кочићево, а при крају су радови у насељу Горње Поље.

Предстоје радови у центру града и насељу Доње Поље. Цјевовод ће се пребацити преко жељезног моста на десну обалу Дрине да би се, потребним, довољним количинама воде обезбиједиле установе КПЗ, Универзитетска болница и Медицински факултет, као и становници МЗ Јошаница.

Упоредо са овим радовима, ових дана ће почети, у оквиру истог пројекта, реконструкција изворишта Крупица у МЗ Миљевина. Докаптажом више изворишта обезбиједиће се довољне количине воде за све становнике Миљевине.

Предузеће „Извор“ ће урадити око 1000 бројила, а у плану су и радови на уређењу главног изворишта Лучка Врела. Биће урађена додатна заштита од бујичних вода како би се спријечила сва евентуална замућења воде.

Завршетком овог пројекта, чија је вриједност 2.770.000 марака, грађани Фоче и Миљевине ће имати уредно водоснабдијевање здравом и питком водом.

Поделите: