Search
Close this search box.

Струја у Индустријској зони Брод на Дрини

Први пут након рата сви инсталисани привредно-производни капацитети у Индустријској зонина Броду обезбијеђени су довољним и уредним снабдијевањем електричном енергијом, што је био услов за њихов рад.

Уз помоћ Министарства индустрије, енергетике и развоја Владе РС, за електрификацију Индустријске зоне издвојено је 300.000 марака. На локалитету су изграђене три трафо-станице укупне инсталисане снаге од два мегавата.

Изградњом ових трафо-станица, свих 15 власника пословних објеката и погона имаће довољно електричне енергије за несметан рад.

За већину њих, неријешен проблем снабдијевања струјом био је највећа препрека у њиховом раду и развоју. Тај проблем у бродском базену траје годинама јер је у процесу приватизације незаконито приватизована и електро мрежа, па тако и постојећа трафо-станица која је цијели комплекс напајала струјом.

Сва рјешења која су у међувремену тражена била су само алтернатива и привремено премошћавање тешкоћа.

У Општини Фоча, преко које је овај пројекат и реализован, очекују да ће то бити нови, снажан замајац привредницима да одлучније крену у нове инвестиције које ће довести до повећања производње и броја запослених радника.

Из Општине најављују и пројекат водоснабдијевања Индустријске зоне Брод, који ће наредних дана понудити власницима пословних погона и објеката на том локалитету.

Поделите: