Search
Close this search box.

Општина обезбиједила станове за пет породица погинулих бораца

Општина Фоча додијелила је пет станова за породице погинулих бораца, које то право нису остварили путем јавних позива Министарства за рад и борачко-инвалидску заштиту. Четири стана налазе се у Карађорђевој улици, а један је у Улици цара Лазара.

Марији Давидовић из Брда у рату су погинули супруг и син. Данас је остварила стамбено право на стан у Карађоревој улици. Како истиче, то јој много значи: „Већ сам у годинама и тешко је живјети сам на селу. Све мање могу да радим, а све чешће морам посјећивати и љекаре“, рекла је Давидовићева.

За пет породица погинулих бораца локална заједница обезбиједила је станове из сопствених средстава. Тржишна вриједност ових стамбених јединица, које у просјеку имају око 40 квадрата стамбеног простора, је око 300.000 марака, каже начелник Општине Фоча Радисав Машић: „Драго нам је да смо успјели стамбено да збринемо најугроженије породице погинулих бораца које никада нису оствариле ово право преко ресорног министарства. Средства за изградњу ових станова издвојила је локална заједница, и то је риједак примјер да се из локалног буџета издвајају средства за ове намјене“, рекао је Машић, који је данас додијелио кључеве станова корисницима.

Четири додијељена стана налазе се у Карађорђевој улици, док је један стан у новоизграђеној згради за породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде у Улици цара Лазара.

Извор: Радио Фоча/Н. Милетић

Поделите: