Search
Close this search box.

ОТВОРЕНА ФАБРИКА ТЕКСТИЛА У ВЕЛЕЧЕВУ: ДО КРАЈА ЈУНА ПОСАО ЗА 100 РАДНИКА

Фабрика текстилне индустрије у фочанском насељу Велечево , која послује у саставу  предузећа „Трендтекс“ из општине Добој-Југ, а у којој је посао добило 67 радника, у петак је је званично почела са радом. Фабрика ће производити радну одјећу коју ће извозити на инострана тржишта.

За машином се први пут нашла и деветнаестогодишња Маријана Станковић.

-Имала сам ту срећу да само двије седмице проведених на Бироу добијем овдје запослење и заиста сам презадовољна-истакла је Станковићева.

Петар Ђокић, министар индустрије, енергетике и рударства РС, који је присуствовао озваничењу рада погона,  обећао је да ће Влада обезбиједити додатна средства подршке инвеститору.

-То ће прије свега бити подстицаји за запошљавање, тако да ће за сваког запосленог који овдје ради икоји ће се у току ове године запослити Тренд-текс добити средства из републичког буџета, а такође ћемо помоћи и општини Фоча у надоканади трошкова обуке и преквалификације радника-рекао је Ђокић.

У куповину машина инвеститор је уложио 250.000 КМ, док је општина Фоча уложила 100.000  у обезбјеђивање и адаптацију простора, гријање, те у обуку и превоз радне снаге.

-Спремни смо да ову динамику инвестирања задржимо до краја, односно док не постигнемо онај број који смо планирали, а то је да до краја године запослимо 250 радника. Нова улагања тек предстоје, јер други објекат који намјеравамо дати на коришћење овој фабрици подрзуамијева озбиљнију адаптацију, тако да ће то бити инвестиција која ће вјероватно прећи милион марака-рекао је Радисав Машић, начелник општине.

Шућко Хаџијакуповић, власник компаније “Тренд-текс” рекао да је ово њихова седма фабрика у БиХ и Србији и да ова групација запошљава 1.000 радника..

-Сви наши производи су унапријед продати на страном тржишту. Фирма Тренд-текс је на њемачком тржишту тренутно највећи продавац медицинске униформе-рекао је Хаџијакуповић.

Пред инвеститорима план да  до јуна ове године у Фочи запосле 100 радника, а до краја године 250 људи.

Поделите: