Search
Close this search box.

ЧУБРИЛОВИЋ УРУЧИО ДОНАЦИЈУ “ТРАЧКУ НАДЕ”

Дио средстава намијењених за традиционални Новогодишњи пријем  у највећем закоднодавном тијелу Републике Српске, предсједник Народне скупштине, Недељко Чубриловић, донирао је данас Удружењу за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Трачак наде“ из Фоче, које брине о 62 корисника са различитим физичким и психичким потешкоћама са подручја општина Фоча, Чајниче и Устиколина Ф БиХ. Чубриловић је у Фочи разговарао И са начелником општине Радисавом Машићем о актуелној ситуацији у овој локалној заједници и инфраструктурним пројектима чија је реализација у току.

Двадесетдвогодишњи Петар Максимовић један је од штићеника Удружења “Трачак наде”. Захваљујући стручним лицима и волонтерима који свакодневно предано раде  у Удружењу, на располагању има сваку неопходну помоћ.

-Фино ми је овдје, могу фино да се дружим, имам и доста другара-задовољан је Петар.

“Трачак наде” у Фочи већ седам година у потпуности оправдава постојање јер је, захваљујући његовим активностима, видљив напредак у укључивању лица са тешкоћама у развоју у друштвене токове. Њихов рад препознају и локалне и републичке институције које им пружају несебичну подршку. Донација стиже и од предсједника НС РС Недељка Чубриловића која ће, према ријечима предсједнице Удружења, Јелене Вилотић, бити намијењена корисницима:

-Донирана средства намијенићемо за куповину пакета са храном и личном хигијеном за све породице корисника. Упозанали смо предсједника Чубриловића са нашим радом, потребама, проблемима са којим се сусрећемо- рекла је Вилотићева.

Чубриловић је навео да су у Народној скупштини и ове године одлучили да не организују новогодишњи пријем и да средства планирана за ту намјену уложе на овакав начин. Похвалио је особље “Трачка наде” за велики труд који улажу.

-Мислим да би друштво требало да указује већу пажњу овом удружењу јер није мала ствар да ви на једном простору бринете о 62 корисника са посебним потребама. Фоча је показала пажњу према овој категорији и мислим да бисмо се сви требали укључити у то-рекао је Чубриловић.

Предсједник НСРС разговарао је у Фочи и са начелником општине Фоча Радисавом Машићем о актуелној ситуацији у овој локалној заједници и инфраструктурним пројектима чија је реализација у току. Истакао је да је Фоча примјер доброг функционисања локалне управе:

-И Влада и РС стаће увијек иза оваквих општина и иза оних људи који добро раде свој посао и на услузи су грађанима, који имају добру сарадњу са свим институцијама, али и који имају и прекограничну сарадњу. Подршка неће изостати ни наредних година-казао је Чубриловић.

Машић је Чубровића упознао о раду локалног парламента, стањем у буџету, те стању у шумарству и дрвној индустрији.

-Општина већ пету годину има стабилан буџет, свим буџетским корисницима смо повећали издвајања и обезбиједили услове да ова локална заједница стабилно послује. Све ове године редовно усвајамо буџет и нисмо никада били у ситуацији да неку сједницу одгађамо због неусаглашених ставова, што говори о озбиљности, добром раду и функционисању скупштинске већине-истакао је Машић.

Осим Фоче, дио средстава предвиђених за Новогодишњи пријем у Народној скупштини, Чубриловић ће донирати и Православном вртићу Анђелак из Бањалуке за куповину учила и дидактичких средстава, а дио средстава донираће Фонду солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, у оквиру хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“.

 

Поделите: