Search
Close this search box.

ДАВИДОВИЋ: “ФУДБАЛ ФРЕНДС” МАНИФЕСТАЦИЈА КОЈА ПРОМОВИШЕ ПРИЈАТЕЉСТВО И ДРУЖЕЊЕ

 

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић отворила је пред више хиљада посјетилаца на Градском стадиону у Фочи 13. Међународни омладински турнир “Фудбал френдс”.

Давидовићева је истакла да је “Фудбал френдс” манифестација од посебног значаја за Републику Српску, јер кроз спорт промовише пријатељство и дружење омладине са простора бивше Југославије.

-Овај турнир има богату традицију и на прави начин свједочи да је Фоча град младости и спорта у пуном смислу те ријечи- навела је Давидовићева.

Предсједник Организационог одбора турнира, начелник општине Радисав Машић напоменуо је да су на овом турниру стасали бројни првотимци великих клубова са простора некадашње заједничке државе, а многи од њих данас играју и у иностраним клубовима.

-`Фудбал френдс` је најзначајнија спортска манифестација ове врсте на просторима бивше Југославије. Показује то и овогодишњи турнир, који је окупио најбоље екипе са тих простора-рекао је Машић.

У првом четврфиналном мечу, кадети “Вардара” савладали су вршњаке домаће “Сутјеске” са 1:0, а у другом је бранилац трофеја “Ријека” побиједила подгоричку “Будућност” са 2:0. Фудбалска посластица, коју је жељно ишчекивала многобројна публика , вјечити дерби, завршен је резултатом 1:0 за црвено-бијеле који су за нијансу били бољи од младих фудбалера Партизана, док је у четвртом мечу првог дана турнира Марибор савладао Жељезничар.

Поделите: