Search
Close this search box.

У СУСРЕТ ФУДБАЛ ФРЕНДСУ ОБНАВЉА СЕ АТЛЕТСКА СТАЗА НА ФОЧАНСКОМ СТАДИОНУ

Aтлетска стаза на Градском стадиону у Фочи, након више деценија, биће обновљена, а радови би требали бити завршени до почетка 13. Међународног омладинског турнира Фудбал френдс, који се одржава од 28. до 30. јула.

Откако постоји Фудбал френдс, у Фочи је из године у годину унапређивана спортска инфраструктура, па су захваљујући овом турниру на стадиону наткривене трибине и постављени рефлектори, а поред главног травњака никла су и два мала терена са вјештачком травом.

Ове године, уз редовну поправку травњака, обновља се атлетска стаза, па ће читав комплекс добити љепши изглед, а коначно ће се створити и услови за тренирање атлетике.

Начелник општине Фоча и предсједник Организационог одбора Фудбал френдса Радисав Машић каже да су недавно обновљене “Ноћне уличне трке” показале да постоји интересовање за атлетику, те да је жеља локалне управе да се оснује атлетски клуб.

-Комплетно ћемо обновити атлетску стазу. Наши радници ће очистити коров и прекопати стазу, а главне радове ће извести предузеће из Брчког, које ће поставити нову дробљену циглу, након чега ћемо оцртати линије- рекао је Машић.

Он је напоменуо да је новина овогодишњег турнира то што ће сви учесници бити смјештени на једном мјесту- у новом Студентском дому у Доњем Пољу, гдје ће им бити обезбијеђена и исхрана.

За 13. „трофеј пријатељства“ бориће се осам омладинских селекција из пет земаља некадашње Југославије- Црвена звезда и Партизан из Београда, Ријека, Марибор, Будућност из Подгорице, скопски Вардар, сарајевски Жељезничар и домаћа Сутјеска.

 

Поделите: