Search
Close this search box.

СТОТИНЕ МЛАДИХ СТИЖЕ НА ДРИНСКУ АВАНТУРУ У ФОЧИ

Све је спремно за прву регату „Дринска авантура“ која ће се у Фочи одржати 17.и 18.јуна. Дводневна туристичко-забавна манифестација, коју организује Омладински покрет Фоча, окупиће на стотине учесника из РС, БиХ и Србије који ће моћи да уживају у регати горњим током Дрине, музичким концертима и другим занимљивим садржајима на фочанском Аква парку “Ушће”.

Осим добре забаве, коју организатори обећавају, учесници Дринске авантуре у суботу ће бити у прилици и да размијене мишљења на тему “Дрина нас спаја” у оквиру планираних дебата.

-Округли сто на тему “Дрина нас спаја” биће одржан у суботу од 13 часова у фочанском Центру за културу, гдје ћемо окупити бројне младе и представнике општина у сливу ријеке Дрине. Имамо потврду да ће нам доћи представници општине Бајина Башта и организатори њихове Дринске регате, који ће нам пружити и логистичку подршку. У суботу увече организујемо концерт  групе “Забрањено пушење” на фочанском Аква парку, што ће бити и увод у праву Дринску авантуру-рекао је Младен Мандић, предсједник Омладинског покрета Фоча.

Уз мото “Гдје настаје Дрина, почиње авантура”, спуст гуменим чамцима и другим пловилилма од Рафтинг центра Бастаси до фочанског Аква парка “Ушће”, дуг 15 километара, биће одржан у недјељу, 18. јуна.

-У недјељу ујутру у 8 часова полазак је са Градског трга у Фочи ка Рафтинг центру “Бастаси” гдје ћемо извршити регистрацију свих учесника, којих је већ преко стотину. Учесници долазе из Требиња, Гацка, Рудог, Пала , Зенице, Горажда, рониоци из Мостара, кајакши, као и бројни учесници из Србије. Није нам поента у професионализму, већ у дружењу и мобилности малдих, а обезбиједили смо и награде за најбоље и најбрже, за прво мјесто награда износи 500, за друго 300 и треће 200 марака-рекао је Мандић.

Дружење на Дрини, након такмичарског дијела, наставиће се  “играма без граница” и ди-џеј журком на Аква парку.

Фочанском омладинском покрету подршка у организацији стигла је од Министарства породице омладине и спорта РС, општине Фоча и од локалних рафтинг клубова и предузетника.

-Сви су подржали ову идеју која промовише Дрину, туризам, квалитетну забаву и мобилност младих. За посјетиоце са стране обезбијеђен је бесплатан камп на помоћном стадиону Фудбалског клуба ‘Сутјеска’ у Доњем Пољу. Оно што је нама најважније јесте безбједност, за то смо се побринули и зато је организација на највишем нивоу-додао је Мандић.

Фочански омладинци још једном су позвали младе, љубитеље природе, авантуре и забаве да им се придруже и подрже прву Дринску авантуру која, како кажу, има перспективу да постане једна од најмасовнијих манифестација на подручју ове локалне заједнице.

Поделите: