Search
Close this search box.

ФОЧАЦИ СА БОРОМ ХОРСКИ ПЈЕВАЛИ ХИТОВЕ “РИБЉЕ ЧОРБЕ”

У четири деценије дугој каријери, “Рибља чорба” или како је представио њен фронтмен Бора Ђорђевић “млади и перспективни београдски састав”, наступила је синоћ први пут у Фочи.

Више од 1.000 посјетилаца из Фоче и околних општина, свих генерација, међу којима је било највише младих који нису били ни рођени када су настали неки од највећих хитова овог бенда, а уједно и српског и ЈУ рока, хорски су у Градској дворани пратили Бору два сата, колико је концерт трајао.

“Ја ћу да певам”, “Ја ратујем сам”, “Последња песма о теби”, “Немој да идеш мојом улицом”, “Рокенрол за кућни савет”, “Ветар дува, дува, дува”, “Два динара, друже”, “Амстердам”, “А када падне ноћ”, “Остани ђубре до краја”, “Погледај дом свој, анђеле” и други свевременски хитови редали су се један за другим, а представљена је и нова пјесма “Да тебе није”, коју је публика одлично прихватила.

Концерт “Српских Ролингстонса”, који идуће године славе 40 година постојања, одржан је поводом Дана општине Фоча, 9.маја.
Бора Ђорђевић је пред наступ изјавио да “Рибља чорба” има два правила.

-Прво је – да ли свирали у Фочи или у Малој Сугубини или у Паризу и Лондону, имамо увијек исти однос према публици и друго- дошло пет људи, 50 или 500 хиљада људи да нас слуша, опет ћемо дати све од себе да људи оду задовољни са концерта-навео је фронтмен “Рибље чорбе”.

DSCN0692

Он је поручио да рокенрол никада није мијењао свијет, али да може да подстакне младе да размишљају својом главом.

Дуговјечност бенда и популарност њихових пјесама, која деценијама не јењава, објашњава искреним приступом.

-Претпостављам да људи осјећају искреност и један прави приступ, ми се не штедимо на бини. Млади, који се заиста нису ни родили када је настала напримјер `Лутка са насловне стране` и када је основана `Рибља чорба` 1978, нису били ни у петогодишњем плану, али осјећају ту искреност, да је то права ствар-рекао је Бора Чорба.

“Рибљој чорби” ово је било прво гостовање у Фочи, али не и Бори, који је прије више од 40 година са бендом “Сунцокрет” наступао у фочанском затвору, а у неколико наврата и сам у фочанским дискотекама и на Тјентишту.

Он је најавио снимање јубиларног двадесетог албума и америчку турнеју и концерте у Вашингтону, Њујорку, Мајамију, Торонту са истим репертоаром као у Фочи.

 

Поделите: