Search
Close this search box.

УНИВЕРЗИТЕТСКА БОЛНИЦА ЗА ПОЛА ГОДИНЕ У НОВОМ РУХУ

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић посјетила је данас Универзитетску болницу Фоча, у којој је почела реализација друге фазе пројекта “Енергетска ефикасност у БиХ”, која ће трајати шест мјесеци, а укупна вриједност пројекта је око четири милиона КМ.

У оквиру прве фазе, централна болничка зграда добила је нови кров, фасаду са термоизолацијом, замијењена је спољашна столарија и систем гријања, а у другој фази, која би требала да буде завршена за пола године, исти послови биће урађени у преостала четири павиљона.

Ријеч је о кредиту Свјетске банке намијењеног за реконструкцију објеката из области здравства и образовања, који финансира Влада Републике Српске.

Голићева је поручила да је ово поклон Владе Српске општини Фоча.

-Централна зграда је изграђена 1958. године, а преостали павиљони до 1974. године и од тада у њих није ништа уложено. Ово је регионална и универзитетска болница у којој студенти обављају праксу. Поносна сам што је објекат у првој фази завршен онако како је уговором прописано, а извођач друге фазе нам гарантује да ће и та фаза бити завршена како је предвиђено уговором, за шест мјесеци- рекла је Голићева.

Она је подсјетила да је Влада Српске у протеклих неколико година у Фочи завршила или започела велике пројекте, попут реконструкције водовода, изградње зграде Студентског дома и Богословског факултета, те реконструкције жељезног моста на Дрини.

Директор Универзитетске болнице Фоча Вељко Марић захвалио је Голићевој на великој подршци, којом ће ова установа бити “умивена, покривена и угријана”.

-Нама остаје да направимо лифт првог павиљона и да надоградимо два спрата у `Ц` и `Д` павиљону. Захвалио бих Влади и предсједнику Српске, који су препознали наше потребе и одобрили још један пројекат реконструкције унутрашњости и набавке нове опреме, који је у току-рекао је Марић.

Пројекат је помогла и општина Фоча издвајањем средстава за покривање једног павиљона.

Начелник општине Радисав Машић нагласио је да је Универзитетска болница једна од најбољих здравствених установа у Српској.

-Овом инвестицијом обезбјеђујемо оптималне услове за пацијенте, медицинско особље и све оне који ће у будућности тражити услуге ове установе. Тако се стварају претпоставке да се новом опремом настави развој болнице-рекао је Машић.

Поделите: