Search
Close this search box.

ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВЕ НА ПРОЈЕКАТ “ЗАЈЕДНО ДО ПОСЛА”

Рок за пријаве на пројекат „Заједно до посла“ који подразумијева четворомјесечно запослење тридесет лица са подручја општине Фоча продужен је до 24. марта.

Пројекат спроводи општина Фоча у оквиру програма „Локални интегрисани развој“ који финансира Европска унија, а реализује УНДП у сарадњи са државним и ентитетским министарствима.

Циљ је запошљавање  особа на пословима уређења обала ријека Дрина и Ћехотина у градској зони и других зелених површина у граду и приградским насељима, као и уређење цвијетних површина, уређење фонтана, тераса и других површина.

-Временски оквир трајања пројектне подршке одабраним корисницима је у периоду од априла до септембра 2017. године, а право учешћа имају сва физичка лица која испуњавају опште и додатне критеријуме са подручја општине Фоча.

Образац и пријава за пројекат “Заједно до посла” може се преузети у шалтер сали општине сваким радним даном.

Програм „Локални интегрисани развој“ има за циљ запошљавање социјално угрожених и дуготрајно незапослених особа, као и економско оснаживање домаћинстава у БиХ, а општина Фоча једна је од пет локалних заједница чији је пројекат одабран на јавном позиву УНДП-а, а који ће бити подржан у овој години.

Укупна вриједност одабраних пет пројеката износи 380 000 КМ, од чега Европска унија финансира 250 000 КМ, а јединице локалне самоуправе 130 000 КМ.

Поделите: