Search
Close this search box.

ОЗВАНИЧЕНА САРАДЊА РУСКОГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАД И ОПШТИНЕ ФОЧА

 

Сарадња Руског културног центра Београд и Општине Фоча озваничена је подјелом новогодишњих пакетића за ученике Основне школе „Веселин Маслеша“ у овој локалној заједници. Овај симболичан поклон дјеци за Нову годину, услиједио је након  сазнања да се у овој школи његује и учи руски језик.

 -Ово је симболичан поклон дјечици за Нову годину и честитка од Руског културног центра Београд. Ова сарадања у будућности неће се односити само на ученике који изучавају руски језик, већ ће се односити на подручје цијеле општине. У нашој општини више од 470 ученика из три школе изучавају руски језик, и то је лијеп број за његовање језикарекао је начелник општине Фоча, Радисав Машић.

Основна школа „Веселин Маслеша“ у нову годину улази са реконструисаним просторијама, које ће значајно побољшати квалитет извођења наставе. Међу инвестицијаме је и комплетна замјена пода у фискултурној сали, што ученике посебно радује јер им нова подна облога значајно олакшава наставу Физичког васпитања.

Реконструкција фискултурне сале у школи коштала је 11.000 марака. Средства су обезбијеђена кроз пројекат Словачке амбасаде у БиХ, у износу од 10.000, док је остатак обезбиједила школа из сопствених извора, рекао је директор школе, Владимир Ивановић:

 Замијенили смо под, стар 50 година, који је заиста био дотрајао. Није рађен ни по стандардима, јер је лијепљен директно на бетон и није имао еластичност, те је постојала опасност од повреда. Новом гумираном подлогом, коју смо поставили, ти проблеми су ријешени, а и значајно је побољшана наставарекао је Ивановић.

Поделите: