Search
Close this search box.

НОВОГОДИШЊИ САЈАМ У ФОЧИ: ВЈЕШТЕ РУКЕ ИЗЊЕДРИЛЕ МАШТОВИТЕ УКРАСЕ

На изложбено-продајном сајму, који је одржан на Градском тргу у Фочи, представило се 18 креативаца из ове и сусједних општина.

Сајам, који већ четврту годину организују општина Фоча и Туристичка организација, обогатио је и штанд, на којем су представљене православне иконе које ручно израђује Рогатичанка, Јелена Бурлица.

ikone

-То су иконе каширане које израђујем, користим различите материјале, слике, медијапан. Овдје излажем први пут, овакви сајмови су прилика да се и заради, али и да свој рад промовишете-рекла је Бурлица.

Украсне и одјевне предмете од вуне и осталих природних плетива, вриједне фочанске домаћице на сајму су представиле по старим препознатљивим, али и необичним шемама израде.

-Ту су плетене капе, вунени одјевни предмети, занимљиве чизмице, торбе и остали украси. Плетење ме одмара, користи баш нема, али ја сам задовољна-каже Фочанка, Милена Цицмил која се овим необичним хобијем бави већ десет година.

pletiva

На штандовима и прегршт предмета рађених у декупаж техници, необичан накит, украсне флаше, али и домаћа ракија. И школарци су излагали, дјеца и млади са потешкоћама у развоју.

Организатори, задовољни сајмом, истичу да  овакве манифестације доприносе свеукупној туристичкој понуди.

-Круг излагача се сваке године шири, стално нам се јављају нови. Наши суграђани се овако упознају са њиховим асортиманом и остварују контакте-рекла је директор ТО Фоча, Љепосава Ђајић.

donja-skola

Новогодишњим сајмом креативаца у Фочи су почеле Јануарске свечаности у оквиру којих ће у више од мјесец дана бити организовано више културних, забавних и спортских манифестација.

Поделите: