Search
Close this search box.

РАДОВАЊЕ СВЕТОНИКОЛАЈЕВСКОЈ ЧАРОЛИЈИ У СУСРЕТ НОВИМ ПРОСТОРИЈАМА

Малишани, упосленици и пензионисани радници Дјечијег вртића “Чика Јова Змај” прославили су данас крсну славу Светог Николу. У госте су позвали представнике локалне заједнице, као и бројне личности из културног и јавног живота Фоче и заједно са њима подијелили радост празника.

Ишчекујући празник милосрдног дародавца малишани Вртића вриједно су радили протеклих седмица. У кућу васпитања и одрастања унијели су прегршт забаве и весеља. Молитвеним сабрањем, а потом игром и пјесмом,  мали и велики свечари зарадовали су се светониколајевској чаролији.

Загледани у икону мириклијског чудотворца и пламен славске свијеће, од малих ногу уче се даривању, поклањању, помагању другима, али и заједничарењу и љепоти прослављања празника.

vrtic-slava-4

Научише и да, након славског обреда, на ријечи свештеника „Христос је међу нама“ одговарају  „Јесте и биће“.

Кућа у којој станује обиље љубави, труда и несебичног залагања, за више од пола вијека колико постоји,  израста у све препознатљивију предшколску установу на ширем подручју. Из године у годину расте и заинтересованост родитеља да њихова дјеца најљепше дане дјетињства проводе баш у овом топлом дому. Тренутно ту жељу оставрује 150 малишана распоређених у пет група.

vrtic-slava-2

Са друге стране листа чекања порасла је на цифру од деведесет, што захтјева подхитно проширење капацитета ове установе , на чему заједно са руководством општине али и цијелом заједницом вриједно раде. Једно од могућих рјешења јесте изградња новог модерно опремљеног објекта.

-Вјерујемо да ћемо у наредном периоду успјети да изнађемо средства за нови објекат и да ћемо догодине или за пар година коначно ријешити тај проблем. Једноставно, то је једино рјешење јер дјеце је све више, а простора нема-рекла је Слађана Владичић, директорица Вртића.

vrtic-slava-6

Учинићемо све да кућа у којој расте све више малишана ријеши дугогодишњи проблем, одлучни у општини Фоча.

-Ми смо за наредну годину планирали да започнемо изгадњу новог објекта за потребе вртића, наћи ћемо нову локацију, израдити пројекат који ће задовољити све стандарде и прописе које ова област налаже. То је разлог више да се сви ангажујемо, јер је то објекат који градимо за будућност. Ми смо у буџету за те сврхе планирали 100 000 марака, 100 000 марака добићемо из гранта предсједника РС, са тим средствима ћемо почети , а остала тражити у другим алтернативним изворима-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

vrtic-slava-5

Док ишчекују нови простор на лицима малишана радост јер је њихов минули труд награђен. Свети Никола обогатио је чаробне чизмице које су вриједно израђивали са родитељима и васпитачима, а руководство вртића побринуло се да двориште ове куће красе празничне саонице на којима ће им чудотворац долазити и наредних година.

Поделите: