Search
Close this search box.

ФОЧАНКЕ ТРИЈУМФОВАЛЕ НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ У СЛОБОДНОМ ПЕЊАЊУ

Анђела Обреновић и Горица Шаровић, чланови Пењачког клуба „Волф“ тријумфовале су на државном превенству у слободном пењању одржаном протеклог викенда у Мостару. Шеснаестогодишња Анђела освојила је злато у дисциплини „болдер“ у јуниорској категорији, док се дванаестогодишња Горица окитила златним одличјем у категорији кадети.

Дисциплина “болдер” представља пењање на стијену висине четири до пет метара, без осигуравајућих ужади. Иако веома захтјевна,  младим Фочанкама није представљала препреку да покажу максимале пењачке способности.

-Била је врло јака конкуренција, али дала сам све од себе. Ово није прва златна медаља, пета је, али ми много значи и даје подстицај за даљи напредак-каже Анђела.

andjela-i-gorica

-И мени је ово пета медаља, није било лако, али показали смо најбоље и исплатило се-истиче Горица.

У Пењачком клубу „Волф“ поносни на своје чланове. Напоран тренинг оправдавају најбољим резултатима.

-Све похвале нашим пењачима, које настављају да освајају бројне медаље. Ускоро их очекује још пар такмичења, тако да ће вриједно тренирати. Ми за сада имамо тридесетак чланова, недавно смо оформили и природно пењалиште на стијени Озрен, двадесет четири смјера смо направили, обиљежили и анкерисали, тако да кад је лијепо вријеме, вјежбамо и на отвореном простору- рекао је Ненад Иконић, предсједник Клуба.

Честитке младим Фочанкама које свакоднвено напорно вјежбају стигле су и од општине Фоча. Према ријечима начелника општине Радисава Машића, Пењачки клуб „Волф“ има сталну подршку општине, као и појединци који се у овом необичном спорту све више истичу.

Поделите: