Search
Close this search box.

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ИЗГРАДЊУ ТРИ КУЋЕ ЗА РАСЕЉЕНЕ СРБЕ

У Фочи су данас потписани уговори за изградњу три куће за расељена лица српске националности чија је вриједност око 100 000 марака. Уговоре, у оквиру Пројекта реконструкције стамбеног фонда ОПЕК, потписали су представници Министарства за избјегла и расељена лица РС, начелник општине Фоча Радисав Машић и корисници пројекта.

ugovori-kuce-1

Три корисника алтернативног смјештаја након 20 година ријешиће проблем стамбеног збрињавања.

-Живио сам прије рата у Сарајеву, годинама био у алтернативном смјештају и сада сам коначно дочекао да имам свој кров над главом, а кућа ће ми се правити у насељу Трноваче-каже корисник, Марко Ђајић.

-Двије деценије сам у алтернативном смјештају на Горњем Пољу, већ је вријеме да имам своју кућу, коначно ћу се смјестити са својом породицом –истиче Миодраг Врећо.

-Живио сам у Доњем Жешчу у Федерацији, прије рата сам имао двије куће. Све ми је то уништено. Сада добијам нову кућу у којој ћу живјети са породицом-задовољан је и Добро Ковач.

У оквиру истог пројекта, који реализује Министарство за избјегла и расељена лица РС, раније је у Фочи изграђено 12 кућа за српске расељене породице, а изградњом још три, пројекат ће бити приведен крају.

– Вриједност ове три куће је око 100 000 марака, а када се урачуна оних 12 раније изграђених, у којима људи већ живе, укупна вриједност је 560 000 марака-истакао је представник Министарства, Ранко Владичић.

ugovori-kuce-2

Подршку пројекту пружа и општина Фоча.

-Ми смо у овом пројекту учествовали у оном дијелу у којем је требало да се обезбиједи инфраструктура и неопходна документација-рекао је начелник општине Фоча,  Радисав Машић.

Рок завршетка градње је 90 дана од уласка извођача у посао.

 

Поделите: