Search
Close this search box.

НИЧЕ НОВИ РАФТИНГ КАМП НА ЧЕЛИКОВОМ ПОЉУ

Нови рафтинг камп  са модерним туристичким садржајима ускоро ће бити изграђен на Челиковом Пољу код Фоче, на десној обали Дрине. Уговор о закупу земљишта на којем је планирана градња, потписала је инвеститор из Београда, Мирјана Васић и начелник општине Фоча, Радисав Машић.

Према Васићевим ријечима, планирано је да камп има више дрвених кућица и необичних бунгалова у облику буради, ресторан и базен за купање.

-Циљ је да људи пожеле да овдје буду много више од два дана, да уз кањонинг, хајкинг и друге садржаје, осјете природу, здраву храну, атмосферу. Такође, овдје тренутно нема услова да дођу хендикепирани, а знам веома много људи који би повели своју дјецу, која су у колицима-истакла је Васићева, која је и канадски држављанин и чија фирма се бави производњом и прерадом папира и картона.

Додала је да ће се пројекат реализовати у фазама, а вриједност прве фазе је око 200 хиљада евра.

projekat-kampa

Радисав Машић, начелник општине Фоча, истакао је да ће локална власт увијек подржавати инвеститоре који су заинтересовани да улажу у ову локалну заједницу.

-Земљиште на којем ће се камп градити је власништво Електропривреде Републике Српске, а њиме газдује општина Фоча. Ми смо помогли онолико колико смо могли, и мислимо да ће ово омогућити ново запошљавање и понуду која ће задовољити много шири број гостију од оних који долазе на рафтинг-рекао је Машић.

Васићева се захвалила Министарству за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске и општини Фоча на разумијевању и подршци, уз очекивање да ће на такву подршку наићи и код локалног становништва.

 

Поделите: