Search
Close this search box.

ИГРАЛИШТЕ У САМОБОРСКОЈ ДОБИЛО НОВЕ РЕКВИЗИТЕ

Постојеће игралиште у насељу Самоборска данас је обогаћено новим садржајима које ће користити и најмлађи, али и старији станari.  Постављен је мобилијар са тобоганом и љуљашкама, кућица за дружење, а у току је  израда справа за вјежбање. Акцију уређења покренули су станари и Омладински покрет, а подржала Општина Фоча.

Свјесни да ће на овај начин и само насеље добити љепши изглед у акцији уређења учествовали су бројни становници. И млади су засукали рукаве. Офарбали су и уредили новопостављену кућићу за дружење. Међу њима и Стефан Ћосовић:

-Ово ће много значити насељу, посебно дјечици која се овдје свакодневно играју-рекао је Ћосовић.

samoborska-3

Учинити игралишта љепшим и бројнијим и пробудити свијест грађана да очувају просторе важне за цјелокупни дјечији развој-циљ је који су пред себе поставили чланови Омладинског покрета.

-Самоборска је иначе једно од бројнијих насеља, са организованом омладином, игралиште је велико и у њему свакдоневно борави много дјеце. Отуда и разлог за ову акцију. Имамо доста иницијатива од грађана и приједлога да се у осталим насељима уради исто и то ћемо се потрудити да реализујемо-рекао је Младен Мандић, предсједник Омладинског покрета.

samoborska-2

Идеју станара и омладинаца подржала је општина Фоча.

-Желимо да најмлађе на овај начин обрадујемо и да им обезбиједимо да имају гдје да проводе своје вријеме у игри и у радости и зато молимо и апелујемо на све да дјеци то омогуће-рекао је начелник општине, Радисав Машић.

samoborska

У Омладинском покрету кажу да настављају са сличним акцијама на подручју општине. Недавно су новим садржајима обогатили и игралиште у насељу Обилићево у близини Храма Светог Николе, а у наредном периоду сличне активности спровешће и у ужем центру града, насељу Лепа Брена, затим у Душанову и на Бараковцу.

Поделите: