Search
Close this search box.

МАШИЋ: У УЛИЦИ КРАЉА ПЕТРА БИЋЕ ЗАСАЂЕН НОВИ ДРВОРЕД

Начелник општине Фоча Радисав Машић истакао је данас да ће након завршетка реконструкције главне градске саобраћајнице, услиједити и друга фаза пројекта, која подразумијева изградњу новог паркинга код Станице јавне безбједности.

-За ове намјене биће издвојено око 100 000 марака, тако да је укупна вриједност радова заједно са реконструкцијом улице око 350 000 марака. Два пута само расписивали тендер за ову инвестицију,  буџетом су планирана средства, а одлука скупштине је да се овај посао заврши у 2016.години-рекао је Машић након обиласка радова у главној градској улици.

Он је додао да ће главна градска улица добити нове тротоаре, расвјету и бити проширена за пола метра чиме ће се ријешити дугогодишњи проблем уске, а фреквентне коловозне траке, као и недостатка паркинг мјеста.

-Намјера је да обезбиједимо нормалан, двосмјерни саобраћај и дио зауставне траке у који ће возила моћи да се паркирају и тај паркинг ће се наплаћивати-рекао је Машић.

radovi-ulica-kralja-petra

Радници предузећа “Србињепутеви” којем је повјерен посао приликом извођења припремних радова посјекли су 26 постојећих стабала како би лакше приступили главним радовима, а након завршетка на истом мјесту засадиће 17 нових стабала. Сјеча стабала изазвала је бројна негодовања грађана Фоче, али из општине увјеравају да ће нови дрворед бити засађен по завршетку радова.

-Дрвеће је представљало опасност за пролазнике, струка је упозоравала да је дотрајало, било је и захтјева станара за њихову сјечу, а  осим тога торотоари су  били ископани од жила, на шта су се стално жалили и радници Комуналног предузећа и предузећа „Извор“ јер су им представљали проблем приликом санирања кварова. Ми ћемо овдје засадити нови дрворед који приличи градској зони- рекао је Машић.

Рок за завршетак пројекта је 60 дана.

 

Поделите: