Search
Close this search box.

ПУТ ДЕСНОМ ОБАЛОМ ТАРЕ РАДИЋЕ СЕ ЈОШ МЈЕСЕЦ ДАНА

Механизација Оружаних снага БиХ наставиће пробијање трасе пута десном обалом Таре још мјесец дана, колико се процјењује да је довољно да се приведе крају овај инфраструктурни пројекат.

Представници општине Фоча, Министарства одбране БиХ и Удружења рафтера недавно су обишли радове и констатовали да изградња пута десном обалом Таре напредује очекиваном динамиком.

-Поред три киломтра пута који је био пробијен, урађено је још седам километара, тако да је механизација прешла десети километар. Замјеник министра одбране Борис Јеринић потписао је одобрење Оружаним снагама за наставак радова, а увјерени смо да ћемо преосталих осам километара завршити у наредних 30 дана-рекла је замјеник начелника општине Фоча, Раденка Срндовић.

Она је додала да је извршена експропријација и плаћање за двије трећине земљишта, и то за катастарске општине Вјернојевићи и Кољено у потпуности, док је у току издавање рјешења за експропријацију земљишта катастарске општине Хум.

Изградња пута ће коштати око два милиона марака, а поред општине у финансирању овог пројекта учествује министарство туризма и саобраћаја Српске , као и Савјет министара БиХ.

Поделите: