Search
Close this search box.

НАГРАЂЕНИ НАЈЉЕПШЕ УРЕЂЕНИ БАЛКОНИ, ДВОРИШТА И ПРОСТОРИ

Овога љета у општини Фоча своје двориште најљепше су уредили Драгана Дракул која живи у Штовићу и Драган Благојевић на Бараковцу, док  се једно од најпознатијих одмаралишта на овом простору, Бриони, окитило са првом наградом за најуређеније двориште привредних субјеката и јавних установа. За најуређенији простор око стамбене зграде признање су добили станари зграде у Улици Петра Бојовића, а најљепши балкон припада Воју Радовићу у домаћинству на Драгочави. Оцјена је ово комисије у акцији  Избор најуређенијег дворишта и терасе-балкона на подручју града и приградских насеља коју спроводи Општинска туристичка организација.

naj dvoriste bagojevic

Породице Дракул и Благојевић равноправно су подијелиле прво мјесто у категорији за најуређеније приватно двориште. Власница једног од најуређенијих дворишта Драгана Дракул свакодневно уређује свој кутак у Штовићу:

-Свако своје слободно вријеме користимо да што више уљепшамо двориште. Највише радимо муж и ја, а и дјеца помажу. У дворишту имамо свега, од фонтане, туја, цвијећа, украса, ружа. Треба доста труда и рада, али ми смо задовољни-прича Дракулова.

brioni naj dvoriste

Велико залагање и труд руководства, стално запослених радника, али и осуђених лица у КПЗ-у учинили су фочанске Брионе једним од најуређенијих и најомиљенијих угоститељско-туристичких кутака не само Фочака, већ и туриста широм свијета.

-Ми се трудимо да сваке године будемо све љепши, и да смо препознатљиви свим гостима. Бриони су свакако неизбјежна дестинација за туристе, јер се ради о прелијепом кутку који ми са пуно воље и труда уређујемо да изгледа репрезентативно-рекао је управник мотела “Бриони” Мирослав Дуњић.

Станари зграде у Улици Петра Бојовића од свог дворишта направили су право одмаралиште и за око и за душу и тако оправдали прву награду у овој категорији. Креативности у украшавању им не мањка, каже станарка Луција Караџић:

-Ми се станарке свакодневно ангажујемо на уређењу, то нам је занимација и волимо то да радимо. Имамо различитих биљака, цвијећа, ружа, украсног растиња, борова, јелки. Нама је лијепо, а ваљда је и другима док смо освојили прво мјесто-каже Караџићева.

NAJ BALKON

Фочак Војо Радовић може се похвалити најуређенијим балконом на подручју општине  који са пуно пажње свакодневно уређује на породичном имању на Драгочави. Његова супруга Драгица Радовић каже да је од награде важнија љубав према природи и естетици.

-Ја сам супруга и пријавила за ову акцију, а он је одлучио да награду у сарадњи са Центром за социјални рад уступи некој од угрожених породица. Ова акција је веома важна и треба да је што више нас подржи, а да своје кутке дијеле са својим пријатељима-рекла је Радовићева.

За машту, труд , као и за допринос љепшем изгледу града, најбољи у све четири категорије награђени су данас симболичним новчаним наградама од начелника општине Фоча, Радисава Машића.

-Ово је једна од активности коју годинама подржава општина и на тај начин стимулишемо наше грађане да уређују своја дворишта и балконе , како би нашу животну средину учинили што љепшом и хуманијом. На ову акцију се јави велики број људи који стимулишу и друге да се јаве и да се посвете овој лијепој акцији и да своју љубав и бригу према животној средини преносе и на млађе-рекао је Машић.

NAGARDE DVORISTA

На овогодишњи  конкурс пријавило се  19 кандидата, док су на избор првонаграђених највише утицали маштовитост и креативни детаљи, бројност и разноврсност биљака, уредност и укупно идејно и хортикултурно рјешење.

-Заиста је право задовољство што имамо доста наших суграђана који воде рачуна о свом амбијенту што истовремено утиче врло позитивно и на естетске ефекте и укупно окружење-рекла је директорица ТО Фоча, Љепосава Ђајић.

NAJ KUTAK

Општинска туристичка организација одлучила је да ове године ван конкуренције награди двориште Ненада Јеличића у Бруснима за најуређенији кутак, због разноврсности и уклопљености распореда биља у околину и комплетног утиска који ово двориште оставља.

 

Поделите: