Search
Close this search box.

ДВАНАЕСТИ “ФУДБАЛ ФРЕНДС” ОД 29.ДО 31.ЈУЛА: СТИЖУ СТЕАУА И ПАРТИЗАН

Дванаести међународни омладински турнир у фудбалу “Фудбал френдс” који се одржава од 29. до 31.јула у Фочи окупиће фудбалске таленте из пет земаља бивше Југославије и Румуније као и звучна имена из свијета фудбала, истакнуто је на данашњој сједници Организационог одбора турнира.

У Фочу ће први пут стићи подмладак румунске Стеауе,  Партизана и Црвене звезде из Србије, Ријеке из Хрватске, Будућности из Црне Горе, Марибора из Словеније, Жељезничара и домаће Сутјеске, који ће током три дана показати да је фудбал универзални језик за свакога.

dekl 2

Потписивање Универзалне декларације за поштовање фудбалског пријатељства „Једна лопта,једно игралиште“ током пролошлогодишњег Фудбал френдса  обавеза је и да се предстојећи припреми у најбољем свјетлу,  како би одржао своју мисију и повезао што више талентованих играча дајући им шансу да покажу најбоље научено у својим школама фудбала.

ORGANIZACIONI ODBOR FF

У Организационом одбору турнира тврде да ће тако и бити, ослањајући се на чињеницу да је “Фудбал френдс” уврштен у манифестације од посебног значаја за РС.

-Важно је да ове године у Фочи имамо два европска првака, Стеауа и Црвена звезда. Звезда овде долази већ 12 година, први пут са нама ће бити и Партизан. Уврштавање турнира у манифестације од посебног значаја за Српску овој манифестацији даје додатну вриједност и ми мислимо да ће овим стопама овај  турнир постати значајан и за Фудбалски савез БиХ, који се ове године појављује први пут као један од спонзора . Исто тако значајано је да је ове године генерални медијски спонзор турнира РТРС-истакао је Радисав Машић, предсједник ОО Фудбал френдса.

FF DAN 2

Све припреме за одржавање једног од најпрестижнијих омладинских турнира на овим просторима теку по плану, Домаћин ФК “Сутјеска” постараће се и да сви услови за игру буду на нивоу.

-Ми смо ове године раније кренули у адаптацију и санирање фудбалског терена  који је у доста добром стању. До почетка турнира све ће бити на највишем нивоу-рекао је Златко Радовић, предсједник ФК “Сутјеска”.

otvaranje-ff-3-650x450

Дванаести међународни турнир свечано ће бити отворен у поподневним сатима 29.јула. Прве утакмице играју се исте вечери, а у недјељу, 31. јула планиране су финалне утакмице и свечано затварање турнира. Осим општине Фоча, “Фудбал френдс” ће подржати Министарство породице, омладине и спорта РС. Побједник прошлогодишњег турнира била је љубљанска „Олимпија“ која је након бољег извођења једанаестераца са 4 : 3 савладала „Жељезничар“ из Сарајева.

Поделите: