Search
Close this search box.

ПЛЕСНИМ СПЕКТАКЛОМ ЗАВРШЕНЕ МАЈСКЕ СВЕЧАНОСТИ

Више од 450 дјевојчица и дјечака из Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“, првих, других и трећих разреда двије основне фочанске школе, предшколци, васпитачи, учитељи, маме и ријетко који тата заплесали су синоћ у Градској дворани у оквиру манифестације „Растимо уз плес“ .Вече плеса и дјечије радости организује трећу годину заредом овдашњи Вртић у сарадњи са Дјечијом плесном асоцијацијом Београд.

Уз тактове једанаест дјечијих композиција клинци и клинцезе показали су бројној фочанској публици плесне вјештине које су протеклих мјесеци усавршавали са родитељима, васпитачима и учитељима. Једночасовна забава почела је плесом уз симболичну пјесму „Растимо уз плес“, а завршена „Вестерн полком“ коју су одиграле маме.

rastimo uz ples slika

Фоча јеовим необичним перформансом наставила да буде дио регионалне манифестације у којој учествује више од 50 предшколских установа из Србије, БиХ, Црне Горе и заплесала са њима у исто вријеме по истом плесном програму.

-Вриједно смо радили протеклих мјесеци, све више нас је из године у годину, 360 малишана, више од 70 мама, по који тата и надамо се да ће наредне године бити још више учесника. Срећни смо што сваке године дамо допринос обиљежавању Међународног дана дјетета на овај начин, уз прегршт дјечије радости-рекла је Слађана Владичић, директорица вртића “Чика Јова Змај”.

PLES DVORANA

Плесним спектаклом у Фочи је спуштена завјеса на овогодишње Мајске свечаности.

Поделите: