Search
Close this search box.

ОТВОРЕН “БИО ШПАЈЗ” У НП “СУТЈЕСКА“: ТРАДИЦОНАЛНИ ПРОИЗВОДИ НА ЈЕДНОМ МЈЕСТУ

“Био шпајз” у којем ћетуристи, уз сувенире, моћи да купе домаће традиционалне производе произведене од локалног и становништва регије Стара Херцеговина отворен је данас у Националном парку „Сутјеска“.

Дејан Павловић, директор Националног парка “Сутјеска”  рекао је да ће се у овом објекту продавати сертфиковани производи, контролисани од надлежних установа.

-Услов је да су производи домаћи од локалног становништва и наша врата су отворена свима који имају такве производе. Тренутно у понуди имамо сирева из Требиња, Гацка и са Златног Бора код Фоче, затим мед из Херцеговине, вина из Тврдоша и вина “Анђелић” из Требиња, џемове и друге домаће производе локалног становништва-рекао је Павловић.

bio-2-650x390

У приуству бројних званица, он је данас заједно са начелником општине Фоча Радисавом Машићем свечано отворио овај објекат.

Предраг Џокић, један од двојице власника фирме “Златни бор”, која према старом швајцарском рецепту производи тврди “златни сир”, каже да је Национални парк “Сутјеска” носилац туризма у општини Фоча и да су радо подржали ову идеју.

-Овдје је велики проток туриста, поготово странаца и ми желимо да промовишемо свој производ на овом прелијепом мјесту. Засад је у продаји само “златни сир”, а  ускоро очекујемо да за продају буде спреман и наш други сир “златни том”, који брже сазријева-рекао је Џокић.

bio-3

Он је навео да су први купци у “био шпајзу”, још прије његовог званичног отварања, били туристи из Словеније, оцијенивши да би, према утисцима Словенаца, “златни сир”, али и други производи, могли имати добру прођу на овом мјесту.

Џокић је позвао и друге произвођаче органске хране да на овај начин подрже Национални парк и да се уједно се ослоне на његове капацитете.

Поделите: