Search
Close this search box.

ОПШТИНИ ФОЧА ПОВЕЉА УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

Општина Фоча добитник је Повеље за нарочите заслуге за развој Универзитета у Источном Сарајеву. Ово признање начелнику општине Фоча, Радисаву Машићу, уручио је јуче ректор Универзитета Радослав Грујић, на свечаној академији којом је ова институција обиљежила 24. године постојања.

Ово није једино признање којим је Општини Фоча одата захвалност за велики допринос развоју високошколских установа, посебно у последње три године, рекао је начелник општине Фоча, Радисав Машић:

-Православни богословски факултет “Свети Василије Острошки“ додијелио је Општини Фоча своје највеће признање – Медаљу, а Медицински факултет је за допринос развоју факултета Општини додијелио Плакету.Ова признања су најбоља потврда резултата које је актуелно општинско руководство остварило у последње три године у области високог образовања-рекао је Машић.

Он је истакао да је у протеклом периоду у Фочи уз помоћ Владе РС изграђен студентски дом са 350 мјеста високог стандарда, а Православни богословски факултет добио је адекватне, савремено опремљене просторије у згради у центру града.

-Изградњом тих објеката обезбијеђени су услови за трајан опстанак и даљи развој поменутих факултета у Фочи што је, уз Универзитетску болницу, најзначајније што Фоча има-истакао је Машић.

Поделите: