Search
Close this search box.

УЖИЧКИ „БОИНГ БОИНГ“ ПОБРАО АПЛАУЗЕ ФОЧАНСКЕ ПУБЛИКЕ

У оквиру Мајских свечаности млада постава Народног позоришта Ужице извела је на сцени Градског позоришта Фоча хит комедију „Боинг боинг“, рађену према познатој тв новели швајцарског писца Марка Гамолетија и режији Слободана Љубичића и адаптацији Милана Богосављевића.

Познати комад екранизован је 1965. године са Џери Луисом и Тони Кертисом у главним улогама. Милан Богосављевић и Слободан Љубичић урадили су одличну адаптацију и комад прилагодили нашем поднебљу, направивши комедију ситуације у које су смјестили посрбљене ликове, Драгојла и Мирчету.

Млади глумци су бриљирали и побрали бројне аплаузе фочанске публике.

-Представа је тражена као и друге представе на нашем репертоару, али ово је једна од траженијих комедија. Публика је била сјајна, заиста су лепо одреаговали. Заиста, ми смо сви презадовољни одзивом и реакцијом публике-рекла је Даница Љубичић, која игра лик Берте.

Она појашњава да представа на репертоару ужичког позоришта опстаје већ двије деценије, те да при сваком извођењу пуни сале.

-Интегрални текст Гамолетија не би вјероватно за наше поднебље толико био комичан да они нису убацили ствари блиске нашем поднебљу. Тема је свевремена, што се лако гледа, а јако тешко игра јер је комедија ситуације једна од најтежих ствари које се играју у позоришту-истакла је Љубичићева.

Радња представе одвија се у шездесетим годинама прошлог вијека, у Паризу. Улога Мирчета, из села Варош код Сврљига, који долази у изненадну посјету код свог рођака, припала је глумцу Браниславу Љубичићу.

-Мирче долази у Париз код већ снађеног рођака Драгојла где затиче једну врло чудну ситуацију што се тиче жена. Дакле, наилази на ситуацију где његов рођак има три веренице стјуардесе у исто време. Оно што је духовито у тој комедији ситуације јесте како његов рођак Мирче реагује на целу ту причу са женама-рекао је  Бранислав Љубичић.

Улоге три стјуардесе, Џенет, Јудит и Жанет, тумаче Биљана Прокић, Андријана Симовић и Тијана Караичић, док је за сценографију и костимографију била задужена Тамара Бошковић.

Поделите: