Search
Close this search box.

ОДИГРАНА ПРЕДСТАВА „КОМШИЈСКА ПОСЛА“: МЛАДИ ГЛУМЦИ ПОКАЗАЛИ ТАЛЕНАТ

Чланови драмске секције Средњошколског центра Фоча на сцени Градског позоришта у Фочи извели су представу „Комшијска посла“, рађену по тексту Мирјане Радовић и режији Славице Филиповић. Млади глумци су показали квалитет, а публика је бројним аплаузима наградилу ову комедију.

-Глумци су показали да су заиста популарни и да су суграђани дошли да их подрже. На овај начин смо се и опростили од генерације која је учествовала у овој драмској секцији-рекла је професорка српског језика и књижевности Славица Филиповић. Она је подсјетила да је представа прошлог мјесеца одиграна у хуманитарне сврхе, када су ђаци приходом од продатих карата помогли породицу Драгане Ибрајић из Трнова.

У представи су играли будући матуранти Медицинске школе и Гимназије, заједно са ученицом Мирјаном Радовић која је и текстописац представе. Радовићева је први одломак комедије написала прошле године за дан школе, а након одличног пријема код публике, настао је комплетан текст. Иако је дио синошње публике већ био упознат са садржајем представе, смијех и аплаузи одјекивали су позоришном салом.

-Стварно сам се одушевила, нисам се надала да ће публика у оволиком броју доћи на друго извођење представе. Глумила сам сељанку, примитивну жену која се противи свему што је модерно казала је Кристина Аћимовић, која се активно бави глумом од првог разреда средње школе.

На сцени су заиграли и Исидора Арсеновић, Бориша Лазовић, Немања Јегдић, Радислав Мастило, Милица Ковачевић, Драгана Милетић и Николина Филиповић. Тема представе био је комшијски сукоб који је завршио на суду, гдје се откривају бројни занимљиви детаљи из живота сукобљених породица.

Поделите: