Search
Close this search box.

ИЗЛОЖБА УЧЕНИЧКИХ РАДОВА ЗА 60.РОЂЕНДАН МУЗЕЈА СТАРА ХЕРЦЕГОВИНА

У Музеју Старе Херцеговине отворена је изложба ученичких радова насталих у ликовној радионици „Културно-историјско насљеђе Фоче“, а награду за најбољи рад освојила је Наташа Костић, ученица IX разреда ОШ „Веселин Маслеша“.

Костићева је у конкуренцији од преко 50 радова, чији су аутори полазници ликовних секција основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“, освојила прво мјесто. Она је заједно са осталим ученицима ове седмице боравила у изложбеним поставкама Музеја, гдје је као тему рада изабрала мушку лутку у народњој ношњи из „Етнографске поставке“.

-Било ми је задовољство учествовати у радионици. Одабрала сам цртање манекена јер су за мене веома важни обичаји, и веома велику пажњу ми је привукла народна ношња-појаснила је Костићева.

Према оцјени трочлане комисије, друго мјесто припало је Милици Јојић, ученици IX разреда ОШ „Свети Сава“, док је трећу награду освојила Дајана Вуковић, њена вршњакиња из ОШ „Веселин Маслеша“. Обје су радиле на тему народне ношње. Награду за најкреативнији рад однијела је ученица IX разреда Тијана Ћаласан, док је најбољи рад у најмлађој конкуренцији урадила ученица II разреда Сандра Мајкић.

Предсједник комисије, Ранко Ковач, казао је да Фоча обилује талентима, те да је јако битно посветити им пажњу још у основној школи.

-Изложени радови су доста добри, што могу рећи јер иза себе имам 20 година радног искуства. Школа цртања у СШЦ Фоча постиже добре резултате, а то не би могли да се не ради добро у основним школама-рекао је Ковач.

Радионица у којој су настали изложени радови одржана је од 13. до 17. маја, а њоме су млади умјетници дали свој допринос у обиљежавању 60. рођендана Музеја.

Поделите: