Search
Close this search box.

ДАВИДОВИЋ: ФОЧА ПРЕПОЗНАТЉИВА КАО ГРАД СПОРТА

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић отворила је данас у Фочи првенство БиХ у кик-боксу, које је окупило 30 клубова са 160 такмичара.

Давидовићева је истакла да ово министарство већ другу годину подржава првенство БиХ у кик-боксу, а да и РС и Фоча показују да имају материјалне и људске ресурсе и капацитете да буду домаћини репрезентативних такмичења.

– Фоча је увијек била града спорта и и сада је, а биће и у будућности,. Сви догађаји и манифестације које се у Фочи организују увијек ће имати подршку овог министарства.  Жеља нам је да овдје долазе спортисти из региона, да покажемо дух интернационализма који је Фоча увијек имала, добродошлицу и гостопримство-истакла је Давидовићева.

Она је додала да јој је веома драго што је Међународни омладински фудбалски турнир „Фудбал френдс“, који се одржава у Фочи, ове године уврштен у календар спортских манифестација од посебног значаја за Републику Српску, чиме ће бити значајније финансијски подржан.

-Желим да посебно похвалим фочанске одбојкаше, који су ушли у Премијер лигу БиХ и честитам им на томе. Фоча као град спорта постаје све више препознатљива. Крајем прошле године кроз расподјелу средстава од игара на срећу мушком и женском одбојкашком клубу “Маглић” припало је по три хиљаде марака. Када сам чула да су фочански одбојкаши шампиони Српске, било ми је веома драго. Сада када су у Премијер лиги настојаћемо да их озбиљније подржимо-нагласила је  Давидовићева.

kik boks

Домаћин првенства у Фочи је Кик-бокс клуб „Игма“.

-Oво је једно од најбољих такмичења овог типа које се организује на нашим просторима и представља квалификације за предстојећа европска и свјетска такмичења-рекао је Игор Марковић, предсједник Кик бокс клуба „Игма“.

Финалне борбе такмичења на програму су од 18 часова.

Поделите: