Search
Close this search box.

СЛИЈЕДИ ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА ЗЕМЉИШТА НА ТРАСИ БУДУЋЕГ ПУТА ДЕСНОМ ОБАЛОМ ТАРЕ

Уговор о изради геодетског елабората, на основу којег ће се извршити екпропријација земљишта на траси будућег пута десном обалом Таре потписали су данас Радисав Машић, начелник општине Фоча и Душко Никић, директор добојске фирме  “Геоконика”.

Вриједност радова је 15.000 марака, а рок је тридесет дана.

Душко Никић, директор добојске фирме  “Геоконика” рекао је да ће ово предузеће ангажовати три теренске геодетске екипе, које ће радити са три стране, како би се што прије завршио посао на терену.

-Остали дио посла завршићемо канцеларијски и потрудити да све буде у задатом року, што прије, што квалитетније и брже-рекао је Никић.

Начелник општине Радисав Машић изразио је увјерење да ће динамика плана изградње пута десном обалом Таре бити испоштована.

-Мислимо да ће Влада Републике Српске прогласити општи интерес и тада ћемо кренути у експропријацију. Интерес је и људи који живе на том подручју да им пут дође до имања, јер тиме вриједност тог земљишта постаје већа-рекао је Машић.

Он је напоменуо да су села у кањону Таре, у којима углавном живи старачко становништво, одсјечена од свих путева.

-Они се радују да им дође пут, јер ће им отворити перспективу, моћи ће да продају пољопривредне производе рафтерима, а могуће је, када прође пут, да се неко одлучи да горе купи плац и направи викендицу-истакао је Машић.

На пробијању трасе макадамског пута, дугог 18,4 километра, биће ангажована механизација Оружаних снага БиХ, а радови би требало да почну половином априла.

Поделите: