Search
Close this search box.

„ТРАЧАК НАДЕ“ ЗАХВАЉУЈУЋИ ОПШТИНИ НА НОВОЈ АДРЕСИ: КРСНУ СЛАВУ ПРОСЛАВИЛИ У НОВИМ ПРОСТОРИЈАМА

 

Након пет година Удружење дјеце и омладине са посебним потребама „Трачак наде“ уселили су у нове просторије у Светосавској улици које им је на кориштење уступила општина Фоча. Педесет седам чланова заједно са волонтерима, свештенством и представницима локалне управе уједно су прославили и крсну славу, Ваведење Пресвете Богородице.

Трачак наде, у којем обитава изобиље љубави, од данас имају нови кров над главом.  Под мотом да је љубав према ближњем најважнија у нашим животима и да нас води стазом Божијом, свој правац настављају борећи се за равноправну интеграцију у све друштвене токове. Топлина новог дома и озарење на лицима и малих и великих. Селена Шарић са својим трогодишњим унуком Лазаром свакодневно је у Удружењу:

-Много ће нам значити новe просторије, због тога што смо сада на сигурном, што неко мисли о нама, односно о дјеци. Важно је и због тоа што нам други помажу, што се видјело протеклих дана кроз различите активности наших суграђана-каже Шарићева.

nove prostorije tracak nade

Нови простор доноси и нове планове и пројекте, каже предсједница Удружења “Трачак наде”, Јелена Вилотић:

-Овде ће се радити класични индивидуални и групни радови са дјецом, с тим што се ово не може звати калсичним дневним центром. Ми ћемо настојати да у наредном периоду добијемо простор гдје ће дјеца моћи да бораве и да имају потпуну његу и бригу у току тог дневног збрињавања-рекла је Вилотићева.

krsna slava tracak nade II

У општини јасни-Трачак наде има пуну подршку и помоћ надлежних.

-Ми смо одлучили да им адаптирамо просторије и сматрам да је ово услован простор у којем ће Удружење моћи да обавља за све оно што је њихова племенита и хумана дужност. Ми смо током ове године омогућили да овде ради шест волонтера, логопеда, дефектолога, да остваре свој приправнички стаж. На тај начин смо помогли овом Удружењу и то је дио обавезе који ми осјећамо и који ћемо увијек извршавати-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

Волонтери овог Удружења на броју 10 у Светосавској улици сагласни: “Трачак наде” пружа један вид одмора и безбрижности који овде стичу након напорног дана и уобичајених обавеза.

Поделите: