Search
Close this search box.

САСТАНЦИ ОПШТИНСКОГ РУКОВОДСТВА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

Чланови Савјета мјесних заједница Обилићево и Лазарево представили су руководству општине Фоча приоритете за наредну годину чиме су почели састанци извршне власти са представницима фочанских мјесних заједница.Циљ састанака је да се утврде приоритети сваког насељеног мјеста фочанске општине, како би како би за њихово рјешавање била предвиђена новчана средства у буџету за наредну годину.

Посао општинара је да такозвани „списак жеља“ ускладе са могућностима и направе квалитетан буџет за наредну годину.

Начелник општине Фоча Радисав Машић рекао је да са члановима Савјета градских мјесних заједница размотрено шта је у претходном периоду урађено и да су заједно утврдили шта још недостаје како би становништво у наредном периоду имало боље улове за живот.

-Ми смо у свим мјесним заједницама наилазили на подршку грађана и сви мјештани одазивали су се на све акције када их је општина позивала. То је пракса коју требамо наставити. Удруженим снагама можемо урадити доста више посла који је од општег интереса. Општина је ту да финансира радове и обезбиједи машине, али сви мјештани могу да се укључе у све акције-рекао је Машић.

Као приоритете за наредну годину чланови Савјета мјесне заједнице Обилићево истакли су обезбјеђивање простора за рад мјесне заједнице, поправку и асфалтирање дијелова улица и рјешавање проблема отпадних вода.

-У овој години рјешено је доста проблема у нашој мјесној заједници, а надамо се да ће се и приоритети које смо навели уврстити у Програм уређења градског грађевинског земљишта за наредну годину-рекао је Милан Ковач, предсједник Савјета МЗ Обилићево.

Један од највећих приоритета мјесне заједнице Лазарево је асфалтирање Улице Цара Лазара.

-Најважније нам је да се асфалтира ова улица, а не да се она повремено крпи, јер то нам не даје рјешење. Та улица је прометна и њом пролазе теретна возила- рекао је Мирослав Милановић, члан Савјета мјесне заједнице Лазарево.

 У Лазареву је неопходна и поправка моста на ријеци Ћехотини, уређење локације за контејнере, чешћи одвоз смећа и чишћење улица у овом насељу.

-У овој години је урађено 80 одсто планираног посла. Очекујемо да се до краја године уради и остали посао. У договору са општином направили смо план за наредну годину-додао је Милановић.

Поделите: