Search
Close this search box.

У ЦЕНТРУ ГРАДА ТУРИСТИЧКА МАПА ЗА ЛАКШЕ СНАЛАЖЕЊЕ ТУРИСТА

На зиду једне од стамбено-пословних зграда у ужем центру Фоче, општинска Туристичка организација поставила је велику мапу града ради лакшег сналажења туриста и других посјетилаца. Мапа, са два рефлектора за ноћну расвјету, постављена је у Шантићевој улици која од централног градског трга води према Храму Светог Саве.

На тамно-плавој подлози са панорамом Фоче, на мапи су исцртане све градске улице, са наведеним именима већих улица, те означеним важнијим установама, културно-историјским споменицима, вјерским, туристичким и спортским објектима.

Директор Туристичке организације општине Фоча Љепосава Ђајић сигурна је да ће ова мапа допринијети једноставнијем  сналажењу туриста и посјетилаца у граду:

На мапи су видљиви сви културно-историјски споменици у граду, туристичке дестинације, установе, локације на којима се налазе службе и сервиси који су значајни за посјетиоце у смислу коришћења услугарекла је Ђајићева.

Она је додала да мапа показује удаљеност од туристичких дестинација општине Фоча, као што су ријека Тара, Национални парк „Сутјеска“, мотел „Бриони“ и Пјешчане пирамиде у Даничићима, као и удаљеност од већих градова у окружењу.

Из Туристичке организације је најављено да ће на више локација у граду бити постављене и мапе мањих димензија које ће бити допуњене картом Националног парка “Сутјеска” и распоредом рафтинг кампова.

Поделите: