Search
Close this search box.

СВЕ СПРЕМНО ЗА ПОЧЕТАК 11.ФУДБАЛ ФРЕНДСА

Све је спремно за почетак 11.међународног омладинског турнира у фудбалу „Фудбал френдс“ , истакнуто је на данашњој сједници ОО. Турнир почиње у петак у 16 часова, а свечано отварање планирано је за 19 часова.
Од петка па до недјеље кадети Црвене Звезде и Војводине из Сбије, Ријеке из Хрватске, Олимпије из Словеније, Будућности из Црне Горе, Сарајева , Жељезничара и домаће Сутјеске одмјераваће снаге на стадиону ФК „Сутјеска“ . Секретар Клуба Далибор Рашевић каже да су домаћини спремни за фудбалски спектакл.
-Ми смо завршили све припреме, што се тиче уређења стадиона травната површина је у идеалном стању, остају само детаљи везани за објекте и стадион. Што се тиче наших играча спремају се, даћемо све од себе, то је изазов и њима и нама, надамо се да ће се ове године показати боље него претходних-рекао је Рашевић.
Начелник општине Фоча Радисав Машић, који је и предсједник ОО турнира, позвао је грађане да искажу гостопримство и да у што већем броју дођу на отварање турнира.
-И да тиме дају и значај младим спортистима, јер ће овде бити заиста добрих екипа које су се већ такмичиле и у европским ранговима, а досадашње искуство је показало да су одавде потекли многи млади спортисти који су касније постали првотимци престижних клубова-рекао је Машић.
Учесници турнира већ сутра вече стижу у Фочу, а жријебање ће бити обављено у петак . Екипе Црвене Звезде, Војводине и Ријеке током одржавања турнира биће смјештени у хотелу у центру града , Олимпија , Сарајево и Жељезничар боравиће на Тјентишту, а екипа Будућности на Брионима.
Другог дана турнира , у суботу, биће организован округли сто, под називом “Једна лопта, једно игралиште” са којег ће бити послата порука Фудбалској федерацији и Уједињеним нацијама да је фудбал спорт који поништава разлике између нација и раса. Биће потписана и Декларација о заједничком наступу и промоцији овог спорта свих учесника турнира.
Организатори 11. “Фудбал френдса” су општина Фоча , Фондација “Фудбал френдс” из Београда, Спортски савез Фоче и ФК “Сутјеска, а покровитељи општина Фоча и Министарство породице , омладине и спорта РС. Турнир се завршава 2. августа.

Поделите: