Search
Close this search box.

ОК ФЕСТИВАЛ ПРОТЕКАО БЕЗ ИЈЕДНОГ ИНЦИДЕНТА: ОРГАНИЗАТОРИ, ДОМАЋИНИ И НАДЛЕЖНЕ СЛУЖБЕ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ

Припадници Станице јавне безбједности Фоча, ватрогасци, Служба хитне помоћи, предузеће “Комуналац” , као и НП “Сутјеска” и Општина Фоча, показали су максимум одговорности и положили испит током одржавања другог фестивала за младе, ОК феста, који је прије недјељу дана завршен на Тјентишту, а кроз који је, према процјенама организатора, прошло око 15 000 посјетилаца. Истакнуто је ово на данашњем састанку представника Феријалног савеза РС и представника општине Фоча, општинских надлежних служби и установа.

utisci ok fest 3
Тродневна ОК авантура, осим што је истовремено окупила и очарала на хиљаде младих из цијелог региона у јединственом амбијенту Сутјеске, протекла је без иједног инцидента и у најбољем реду. Заслуге за одличну атмосферу отишле су познатим музичким групама, а за организацију, безбједност, ред и мир, надлежним службама и општини Фоча. Организатори фестивала са разлогом задовољни.
-Кроз музички дио фестивала током три вечери сигурно је прошло око 15 000 људи, док је у смјештајним јединицама, од Фоче до нашег кампа и парка, било три хиљаде људи. Све комуналне и друге службе уопште, као и СЈБ Фоча, били су на нивоу догађаја, све се завршило са позитивним утисцима од учесника, извођача до гостију-рекао је предсједник УО Феријалнг савеза РС Дубравко Сувара.

utisci ok fest 7
Као једини мали пропуст организатори су навели камповање на дивље и појединачна ложења ватре на отвореном на подручју НП “Сутјеска”. То ће, како кажу, догодине већ бити исправљено:
-На једном мјесту је евидентирано такво окупљање људи и ложење ватре, на вријеме им је указано на то. То су једине појаве, али морамо да будемо због специфичности мјеста у потпуности одговорни не само за безбједност физичких лица, него и за само очување парка-додао је Сувара.

utisci ok fest 2
Други фестивал за младе једна је од најбољих туристичких промоција Сутјеске, Фоче као и цијеле РС, а показао је домаћински однос локалне заједнице према свима који посјете овај крај, истакао је начелник општине Фоча Радисав Машић:
-Са задовољством можемо рећи да су и организатор и све службе укључене у ову манифестацију задовољиле очекивања и да смо оправдали очекивања свих посјетилаца. Похвале полицији, службама… и похвале и медијима, захваљујући којима је одјек у јавности је био такав какав и доликује , а то је једна лијепа, позитивна слика и лијепа порука из Фоче-истакао је Машић.

utisci ok fest 5
Посјетом, медијском презентацијом, али и самом организацијом задовољни и у НП “Сутјеска”. У наредном периоду задатак им је да унаприједе сопствене капацитете.
-И да отклонимо неке недостатке, ситне детаље, који могу да утичу на комплетан догађај, а то је боље уређење простора, смјештајни капацитети и боља, ефикаснија координација између свих нас који учествујемо у организацији-рекао је директор НП “Сутјеска”Зоран Чанчар.
И пред главним организаторима фестивала, Феријалним савезом РС, задатак да и догодине на Тјентишту буду јуш бољи и квалитетнији. Поручују да ће тако и бити, јер припреме почињу већ на јесен.

 

Поделите: