Search
Close this search box.

ИНФРАСТРУКТУРНА УЛАГАЊА: НОВО ЛИЦЕ ГРАДСКИХ УЛИЦА

 

Након реконструкције и модернизације најдуже градске улице – Карађорђеве, улице Кочићеве, Рибарске, улица код градског гробља и неколико малих улица у граду, које су завршене прошле године, у Фочи је почела обнова и осталих саобраћајница.

KARADJORDJEVA RADA
Једна од најпрометнијих и уједно најоштећенијих градских улица – Светосавска, ових дана је постала модерна саобраћајница са новим коловозом, ивичњацима и пјешачким стазама.

RADA DONJE POLJE SAJT
Према ријечима начелника општине Фоча у овом дијелу насеља биће модернизоване још двије улице.
-Тако да ће Доње Поље, у коме се интезивно ради и капитални објект Студентског дома, добити другачији – савремени, урбани изглед-рекао је Машић.

Фоча - асфалтирање Његошеве улице1
Он је додао да је у току реконструкција Његошеве улице у самом центру града, која ће такође добити све карактеристике градске саобраћајнице, у којој ће до краја године бити завршена и зграда Православног богословског факултета.
-Реконструкцијом је обухваћен и мост ка ријеци Ћехотини у центру града на коме ће бити измијењен и коловоз и ивичњаци и пјешачке стазе. Поред ових, наредних дана биће реконструисано још неколико улица у граду, у складу са Програмом уређења грађевинског земљишта, који је усвојила Скупштина општине. Након реконструкције предстоји постављање хоризонталне и вертикалне сигнализације-истакао је Машић.

RADA NJEGOSEVA MOST
Завршетком ових и других планираних радова, градске улице добиће ново лице, а град, са новим објектима и модернизованим улицама, љепши изглед.

Поделите: