Search
Close this search box.

ПРАВОБРАНИЛАШТВО ПОТВРДИЛО: ОПШТИНА РАДИ ЗАКОНИТО

Против општине Фоча у прошлој години није покренут ни један судски поступак, што најбоље говори о законитости рада извршне власти, изјавио је начелник општине Радисав Машић, који је похвалио добру сарадњу са Канцеларијом Правобранилаштва РС у Фочи.
Одборници Скупштине општине Фоча разматрали су јуче Информацију о раду правобранилаштва Републике Српске сједиште замјеника у Фочи за прошлу годину. Образлажући информацију замјеник правобраниоца РС Славојка Мандић је нагласила да је Правобранилаштво остварило веома добру сарадњу са општинском извршном влашћу и да је та сарадња дала позитивне резултате.
Правобранилаштво је у извјештајном периоду водило 18 парничних поступака, од којих је 15 из ранијих година, покренуто је 166 извршних предмета а позитивно мишљење, на тражење Општине, дато је за три уговора и 59 предмета из области стамбене политике.
Начелник Машић је подсјетио да је нова општинска власт, још крајем октобра 2012. године преузела 85 судских спорова који су били у току.
-У 2014. години по правоснажним пресудама, општина је тужиоцима, а њих је било 64, исплатила више од милион марака дуга-рекао је Машић.

Поделите: