Search
Close this search box.

ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД-А ФОЧА: ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈЕ ФАСЦИНИРАЛИ СУГРАЂАНЕ

У препуној Градској дворани Културно-умјетничко друштво Фоча одржало је годишњи концерт на којем су се представили сви ансамбли друштва, етно групе, изворна група Огњишта, оркестар и вокални солисти.

Концерт су отворили најмлађи чланови КУД-а Фоча и млада дјечија етно група. Након њих, посјетиоци су могли да уживају у играма и пјесмама из многобројних крајева бивше Југославије.Дјечији ансамбли представили су се играма из Шумадије, кореографијама Сличице са вашара и Игре из Ниша, а премијерно су извели и двије кореографије Драгачево и Игре из Црне траве, кореографа Славице Михаиловић.

Први ансамбл КУД-а Фоча представио се играма из Мачве, Играма из Сарајевског поља, као и са кореографијом Игре из Барање, која је обновљена у склопу припрема за гостовање на Међународном фестивалу фолклора у Бугарској, гдје путују наредне седмице на позив града Пештере, који је пријатељска општина са Фочом.

Немања Аврам, играч првог ансамбла каже да је задовољство видјети толики број посјетилаца који их подржавају:

Велико је задовољство видјети препуну салу и толико суграђана који подржавају наш рад. Наравно задовољство је видјети и све наше пријатеље који су дошли да нас подрже-рекао је Аврам.

Потпредсједник КУД-а Фоча Младомир Бегенишић истиче да је видљив напредак у раду са свим ансамблима, што је довело до тога да овај концерт буде фасцинантан и покаже колико грађани подржавају рад Друштва, које је постало препознатљиво по добром раду.

Годишњи концерт КУД-а Фоча одржан је у оквиру Мајских дана културе.

Поделите: