Search
Close this search box.

БОГАТ ПРОГРАМ МАЈСКИХ ДАНА КУЛТУРЕ

У оквиру традиционалних Мајских дана културе који се сваке године организују у општини Фочи, 8. Маја у градској спортској дворани биће одржан концерт најпопуларнијег клупског пјевача Џенана Лончаревића.

Дан касније, 9. Маја, свечаном сједницом Скупштине општине биће обиљежен Дан општине.

Од општинских признања, ове године ће на свечаној сједници бити уручене новчане награде од 500 КМ члану Спасилачког клуба „Волф“ Јелени Симовић, секретару Борачке организације Фоча Зорану Ђорему, кустосу фочанског музеја у пензији Драгици Ћурчић и истраживачу српске историје Петру Ашкраби. Осим појединаца наградиће се и Омладински покрет Фоча и Удружење грађана са посебним потребама „Трачак наде“, док највеће признање, Повеља општине, ни ове године неће бити уручено.

Фочаци ће имати прилику да уживају у бројним културно-умјетничким дешавањима у оквиру традиционалних Мајских дана  културе.

– Наши грађани ће имати прилику да погледају изложбе Музеја из Крушевца, фочанског Удружења “Тон”, изложба слика Арт ин медиас рес, занимљиве позоришне представе Народног позоришта из Ужица, а једна од новина биће изложба старих књига и икона. Основне и средња школа приредиле су посебне умјетничке и културне догађаје, представиће своје стваралаштво у музици, ликовној и другој умјетности. Ту су и  бројне промоције књига међу којима и промоција фототипског издања Законправило Светог Саве-навели су у Одбору за обиљежвање Мајских дана културе.

Мајски дани у Фочи почели су првомајским уранком, а завршиће 29. Маја манифестацијом Дани ученичких постигнућа.

Поделите: