Search
Close this search box.

КИКБОКСЕР МИЛОШ РАДОВИЋ СПОРТИСТА ГОДИНЕ

Кик боксер Милош Радовић, члан Кик бокс клуба „Игма“, проглашен је за најбољег фочанског спортисту, а Стонотениски клуб „Перућицу“ за најбољи  спортски колектив за 2014. годину, на традиционалној манифестацији Избор спортисте године 2014. одржаној у организацији Спортског савеза општине Фоча у Центру за културу и информисање.

Радовић је ову награду заслужио освајањем сребрне медаље на Свјетском првенству у кик боксу, које је одржано у мађарском граду Сегедину, те сребром са Интернациолног турнира у Сарајеву.

-Од оснивања клуба њихов сам члан, тренирао сам напорно, трудићу се да у наставку своје каријере пружим што већи максимум, да што боље представим свој град и државу на европским и свјетским првенствима-рекао је Радовић.

Женска екипа СТК „Перућица“, као једини фочански колектив који се такмичи у Премијер лиги БиХ, у 2014. години пласирао се у Европски куп, у којем је остварио двије побједе и два пораза, док су са готово свих појединачних такмичењима у Републици Српској и БиХ млади чланови овог клуба доносили најсјајнија одличја.

За најбољег тренера проглашен је шеф стручног штаба ФК Сутјеска Миљан Радановић, који је у текућој сезони, након преузимања кормила, екипу за кратко вријеме са дна довео у врх прволигашке табеле, док је награду за најперспективнијег спортисту Фоче освојила каратискиња Љубишње Милица Тодовић, јуниорска шампионка РС и БиХ из 2014. године.

-Ова награда је плод и резултат нашег заједничког рада, показали смо да смо успјешни, да имамо мотив и да представљамо овај град у најбољем свјетлу, а захвални смо и на великој подршци општини Фоча-рекао је Радановић.

Начелник општине Фоча Радисав Машић, који је најбољима уручио награде, истакао је да у 13 спортских колектива у Фочи тренира 850 спортиста, те да је општина у 2014. години за спорт издвојила 420 хиљада марака, што је четири одсто годишњег буџета.

-Ми смо се опредијелили да финансирамо спорт и резултати које су спортисти постигли у протеклој години то су оправдали. Желимо да мотивишемо све спортске клубове да и сами изналазе средства и на тај начин доприносе развоју спорта у нашем граду. Финансирали смо и масовне спортске манифестације, које су протекле мирно и достојанствено, а спорт у нашем граду има све више љубитеља што нас посебно радује-истакао је Машић.

Предсједник Спортског савеза Градимир Стојановић рекао је да клубови опстају у тешким финансијским условима, те да би општина, али и јавне институције и приватни сектор морали посветити више пажње спорту.

Новчане награде за најбољег спортисту и најбољи спортски колектив, који су добили по 1000 КМ, обезбиједило је Министарство породице омладине и спорта РС, док је општина Фоча издвојила по 200 марака за најбољег тренера и најперскетивнијег спортисту.

Посебне захвалнице додијељене су интернет порталу Фоча.24- инфо, за промоцију и афирмацију фочанског спорта, те члану Спасилачког клуба „Волф“ Јелени Симовић за учествовање у спасилачким мисијама у Добоју и Маглају за вријеме поплава.

Награђени су и најбољи појединци свих фочанских клубова. То су: Миодраг Суботић- СРД Младица, Карло Шимовић- ПД Зеленгора, Јована Самарџија и Бојан Стајић- Спелеолошко друштво Урсус спелеус, Лука Милетић- ТК Фоча, Снежана Марковић и Дејан Елез – СТК Перућица, Јелена Симовић и Никола Тешовић – Пењачки клуб Волф, Горан Благојевић – ОКИ Маглић, Милица Крунић и Бојан Бољановић – ОК Маглић, Стефан Радовић – КК Сутјеска, Јелена Елез и Миле Матовић – КК Нипон, Милица Тодовић и Стефан Пејовић – КК Љубишња, Стефан Стевановић – КБК Игма, Дејан Рашевић – ФК  Сутјеска.

Поделите: