Search
Close this search box.

ЗАВРШЕНИ САСТАНЦИ РУКОВОДСТВА ОПШТИНЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА САВЈЕТА МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

Предсједници Савјета приградских Мјесних заједница Челебићи, Заваит и Мештревац представили су руководтву општине Фоча приоритете за наредну годину чиме су завршени састанци извршне власти са представницима фочанских мјесних заједница који су  одржавани у протекла два мјесеца.

 Циљ састанака је да се утврде приоритети сваког насељеног мјеста фочанске општине, како би како би за њихово рјешавање била предвиђена новчана средства у буџету за наредну годину.

 Посао општинара је да такозвани „списак жеља” ускладеса могућностима и направеквалитетан буџет за наредну годину.

 Начелник општине Фоча Радисав Машић рекао је да са члановима Савјета приградских мјесних заједница размотрено шта је у претходном периоду урађено и да су заједно утврдили шта још недостаје како би становништво у наредном периоду имало боље улове за живот.

 -Радује нас што из мјесних заједница добијамо лијепе информације да смо урадили оно што је било планирано, а ми рачунамо да ћемо такву праксу и наставити и добити сличне оцјене од мјесних заједница за оно што урадимо. Већина приоритета по мјесним заједницама је веома реална и ми ћемо дати све од себе да се оно најважније испуни-рекао је Машић.

 Руководство општине сугерисало је свим представницима МЗ да направе ранг листу својих приоритета како би се лакше опредијелили за рјешавање њихових проблема.

 Најважнији приоритети свих фочанских мјесних заједница биће уврштени у Програм уређења грађевинског земљишта за наредну годину, о чему ће се изјаснити одборници фочанског парламента на неком од наредних засједања.

Поделите: