Search
Close this search box.

АМБАСАДОР ЦРНЕ ГОРЕ У БИХ ДРАГАН ЂУРОВИЋ У ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ ФОЧА

Одлазећи амабасадор Црне Горе у БиХ Драган Ђуровић посјетио је данас општину Фоча и са начелником општине Радисавом Машићем разговарао о наставку сарадње Фоче са црногорским општинама у области туризма, економије и инфраструктуре.

Са састанка је поручено да ускоро слиједи интензивнији наставак активности на изградњи пута Фоча-Шћепан Поље, као и дефинисање кориштења ријеке Таре у туристичке сврхе на нивоу двије државе, БиХ и Црне Горе, а на обострано задовољавајући начин.

Туризам, привреда и инфраструктура кључна су поља на којима ће Црна Гора заједнички дјеловати са БиХ, као и са општином Фоча, поручио је одлазећи црногорски амбасадор у БиХ Драган Ђуровић.

-Овог љета није било проблема у области рафтинга, а располажем информацијама да ће се завршити и законодавни дио који се тиче ове области како би то било ријешено на задовољство обје стране границе. Сарадња ће се огледати и у повезивању националних паркова-рекао је Ђуровић.

Начелник Машић рекао је да је амбасадор Ђуровић доста учинио да општина Фоча успостави одличну сарадњу са црногорским градовима и општинама, Пљевљима, Херцег Новим и Плужинама,и да ће ова прекогранична сарадња у наредном периоду бити још интензивнија.

-Ми мислимо да заједнички наставимо активности на изградњи пута који је нама веома битан од фоче до Шћепан Поља односно до граничног појаса и мислимо да је то пројекат који се у догледно вријеме може реализовати-рекао је Машић

Ђуровић је обећао да ће са Фочом наставити да његује добре односе, а то ће му омогућити будућа позиција у Министарству иностраних послова Црне Горе.

Поделите: