Search
Close this search box.

НАЧЕЛНИК СА МАЛИШАНИМА У ДЈЕЧИЈЕМ ВРТИЋУ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“

Дјечији вратић „Чика Јова Змај“, у којем тренутно борави 107 малишана, сваке године многобројним активностима, обиљежава Недјељу дјетета.

Свакодневним радом, али и помоћу радионица и активности у овој недјељи, дјеца знају и имају многа права. Имају право на брата и сестру, да се играју, баве спортом, возе бицикл.

Недјеља дјетета је за раднике али и дјецу у Вртићу посебна, јер много је активности које обогаћују рад са дјецом и њихово вријеме проведено у Обданишту, рекла је Слађана Владичић директорица Дјечијег вртића: „Данас ће бити одиграна позоришна представа „Вријеме за бајку“ позоришта „Позориштанци бубамара“ из Београда, затим ће чланови старије групе у петак посјетити дјечије СОС обданиште у Горажду, а посјетиће нас и особље Црвеног крста са којима ћемо урадити једну радионицу. То су само неке од активности у Недјељи дјетета, која је за нас посебна, иако о дјеци бринемо свакодневно“, рекла је Владичићева, додајући да ће малишани из Дјечијег вртића у четвртак боравити у кампу Три воденице на Бастасима, гдје ће им бити организоване бројне спортске активности.

Начелник општине Фоча, Радисав Машић, који је данас посјетио Дјечији вртић, сматра да је Недјеља дјетета период када се посебна пажња обраћа на малишане, али да би највећа брига, како појединца тако и локалне заједнице, свакодневно требали бити најмлађи: „Када је ријеч о локалној заједници, ми настојимо да финансијски помажемо породице са више дјеце, тако да свако треће новорођено дијете наградимо са 1000 марака, а исти износ издвајамо и за породице које добију дијете а у којима нико не ради. Издвојили смо и више од 20.000 КМ за вантјелесну оплодњу, а то радимо и ове године“, рекао је Машић и додао да Општина води рачуна о Дјечијем вртићу, са жељом да обезбиједи услове да у Обданишту  може боравити више дјеце.

Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ данас је посјетио и савјетник Омбудсмана за дјецу, Драгица Радовић, који такође многобројим активностима обиљежава Недјељу дјечијих права, под слоганом „Имам право на своје мишљење“.

 

Поделите: