Search
Close this search box.

Фочаци на врху Високих Татри

Три члана планинарског друштва „Зеленгора“ из Фоче Зоран Станојевић, Часлав Војводић и Борислав Мићевић, заједно са још 25 планинара Планинарског савеза Републике Српске, успјешно су попели један од највиших врхова Високих Татри Славковски штит, висок 2452 метра. Остатак групе, од седам чланова је попео нешто нижи врх Сена Копа висок 1848 метара.

По ријечима Зорана Станојевића, вође експедиције, успон на Славковски штит није био превише технички захјеван, али се морала савладати велика висинска разлика у успону, од око 1500 метара. И поред слабе видљивости, након око шест сати пењања планинари су стигли на врх. Како је рекао Станојевић, силазак је био много тежи, јер је у међувремену почело невријеме праћено грмљавином, па је и терен постао клизав. Уз много напора, послије укупно 12 сати хода, планинари су се вратили на полазну тачку.

Ако им метеоролошки услови дозволе, планирали су још три тежа успона у сриједу, четвртак и суботу чиме би испунили план од четири висока врха Татри на овој експедицији Планинарског савеза РС.

Поделите: