Search
Close this search box.

Студентски дом и Православни богословски факултет “ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМНИ РАДОВИ”

Јуче су почели припремни радови на адаптацији зграде бившег предузећа “Маглић” у којој ће бити Православни богословски факултет, наставак друге фазе изградње Студентског дома у Фочи.
Инвестиције се реализују у оквиру пројекта осавремењивања капацитета Универзитета Источно Сарајево, а финансира се из кредита Републике Аустрије. Вриједност укупне инвестиције је 10 милиона евра, од чега ће у покренуте објекте у Фочи бити уложено 3,2 милиона евра.
Извођач радова за цијели пројекат је аустријска фирма “Бис – Вам” из Линца, која је као подизвођача за радове у Фочи, ангажовала Предузеће, “Грађење” из Источног Сарајева.
Све законом предвиђене процедуре за преузимање кредитног задужења су испоштоване тако да ће креднитна средства ускоро бити на располагању инвеститору.
Наставак радова на изградњи студентског дома са 300 мјеста и адаптација уперавне зграде Маглића, коју је Влада Републике Српске купила за потребе Православног богословског факултета, за општину Фоча су веома важни пројекти, чијом се реализацијом трајно рјешава статус високошколских установа у нашој општини.

Поделите: