Search
Close this search box.

Фочански матуранти прошетали улицама града

Предвођени учеником генерације Бојаном Ковачевићем, фочански матуранти прошетали су у суботу Његошевом улицом, обиљежавајући тако крај средње школе.

Према традицији, велики број Фочака поздравио је још једну генерацију својих суграђана, који су закорачили у свијет одраслих. Свечана одијела и балске хаљине красиле су младе средњошколце, јер сви су се потрудили да одушеве како своје родитеље и родбину, тако и све суграђане који су аплаузом поздрављали дефиле свршених средњошколаца.

Руководство школе и сви професори поносни су што су успјешно извели још једну генерацију, истакла је Борка Ковач, директор Средњошколског центра у Фочи, која је срећна због чињенице да су сви заједно прославили њихову младост и љепоту.

Након свечане шетње, матуранти, заједно са својим професорима у ресторану Бриони, прославили су крај средњошколског образовања. Гимназију, медицинску, шумарску и машинску школу, те трогодишњу школу трговаца и пословних секретара ове године завршило је 210 ученика. Са одличним успјехом, из средње школе излази 49 матураната, од којих је пет вуковаца, а ђак генерације је ученик Гимназије Бојан Ковачевић. На поправни испит упућено је 38 матураната. Резултати писменог матурског испита из српског језика биће познати 9. јуна, а дан касније почињу усмене одбране матуре. Свечано уручење диплома биће уприличено 19. јуна.

Поделите: