Search
Close this search box.

Грађани Фоче упутили помоћ у Шековиће

У Шековиће, који су погођени поплавама које су задесиле Републику Српску, данас је из Фоче упућена помоћ од око пет тона, коју су прикупили грађани Фоче.

“Претежно су то средства за хигијену, пластиче здјеле и лавори, нова одјећа и обућа, те прехрамбени артикли”, рекла је секретар Општинске организације Црвеног крста у Фочи Снежана Ковач.

Она је захвалила свима који су помогли акцију прикупљања помоћи, посебно грађанима који су своје прилоге могли оставити у некој од трговинских радњи гдје се помоћ прикупљала.

Из Црвеног крста су се захвалили и привредницима, који су се одазвали позиву Општинског штаба за ванредне ситуације и финансијски помогли ову акцију, а Црвени крст је од уплата привредника купио страви које су неопходне угроженом становништву.

Снежана Ковач је навела да су се хуманитарној акцији придружили и ученици Основне школе „Веселин Маслеша“, који су средства прикупљена у акцији „Дјеца дјеци“ послали ученицима школе у Шековићима.

Први контигент помоћи прошле седмице отпремљен за Добој, а акција прикупљања хране, одјеће и средстава за хигијену за поплављена подручја у нашем граду се и даље наставља.

Поделите: