Search
Close this search box.

ВОЛФ ЗАВРШИО МИСИЈУ СПАСАВАЊА ШИРОМ БиХ

 Чланови Спасилачког клуба “Волф” из Фоче вратили су се данас поплављених подручја гдје су пет дана евакуисали угрожено становништво. У Фочи чланове Волфа је дочекао начелник општине Радисав Машић, који им је у име грађана захвалио на свему што су урадили, истакавши да ће општина знати да награди њихову храброст и пожртвовање.

Прво су били у Зеници, потом у Маглају и Добоју. Задња два дана били су ангажовани на евакуацији становништва у Брчком.

Фочанска јединица специјализована за спасавање на води и под водом највише се задржала на подручју Добоја, гдје су међу првима прискочили у помоћ становништву.

Предсједник спаличког клуба Волф Ненад Иконић рекао је да су у Добоју размјере поплављеног подручја велике, тед а је штета у овом граду огромна.  -“Становништво је било у шоку, плавни талас је све њих изненадио и нису имали времена да реагују. То није била класична поплава, када вода мирује, већ је велики поблем правила врло јака матица”, навео је Иконић. Он је истакао да је Волф истовремено учествовао у акцијама подјеле хране, воде и лијекова, као И евакуације грађана, гхдје су приротет била дјеца, труднице и старији.

Он је додао да су сви чланови ове јединице примили тетанус, због велике количине изливене канализације, кроз коју су пливали. Сви чланови спасилачког клуба Волф своју мисију су завршили без повреда.

wolf2

Поделите: