Search
Close this search box.

ОПШТИНА ПОМОГЛА ПЕНЗИОНЕРИМА ЗА ВАСКРС

Општина Фоча је, поводом Васкрса, за помоћ социјално угроженим пензионерима, општинском Удружењу пензионера уплатила 21.000,00 конвертибилних марака.

Начелник општине, Радисав Машић каже да је ове године у буџету планирано 40.000,00 КМ за помоћ пензионерима: -„ Та помоћ од 21.000,00 марака је, прије свега, намјењена најугроженијим категоријама пензионера. Списак најугроженијих правило је Удружење пензионера, они су додали дио својих средстава, тако да ће овим списком помоћи бити обухваћено око 400 пензионера.“ – рекао је Машић и додао да је ово рађено и прошле године, те сматра да ће помоћ добро доћи свима који је добију.

У Удружењу пензионера истичу да је критеријум за подјелу помоћи укупна социјална ситуација у породици пензионера, а не само висина пензије, па се водило рачуна да помоћ добију породице које имају више незапослених чланова.

Предсједник удружења пензионера, Јово Петровић, каже да ће по 50 КМ добити 400 пензионера који најтеже живе. –„Покушали смо направити списак најугроженијих пензионера. Ако су мјесни повјереници уредно саставили спискове онда неће бити проблема, а ако нису, сва одговорност је на њима и на Удружењу“ – рекао је Петровић те позвао пензионере који се осјећају запостављени да дођу у Удружење и уложе жалбу. Петровић се захвалио локалној власти и начелнику општине Радисаву Машићу на указаној помоћи за Васкрс.

Удружење пензионера прошле године је подјелило 41.00,00 марака за помоћ угроженима и 31.000,00 породицама умрлих.

На подручју општине Фоча  има око 3800 пензионера.

Поделите: