Search
Close this search box.

ОПШТИНА ФОЧА ОВЕ ГОДИНЕ СТИПЕНДИРА 188 СТУДЕНАТА

У Центру за културу и информисање начелник општине Фоча Радисав Машић потписао је уговоре са студентима који ће се у академској 2013/2014. години стипендирати из буџета општине.

Износ стипендије за прву и другу годину је 80 марака, студенти треће године из буџета ће добијати по 90, док ће студенти четврте, пете и шесте године студија примати стипендију у износу од 100 конвертибилних марака.

Стипендије су добили сви студенти који су испуњавали услове конкурса, а у овој школској години таквих је 188, које ће општина стипендирати из буџета. За стипендије је у буџету планирано 150 000,00 конвертибилних марака, нагласио је начелник општине Фоча Радисав Машић, и додао да ће прва стипендија бити уплаћена сутра: -„Према критеријумима који су били постављени стипендије смо додјелили студентима који су у средњој школи имали просјек оцјена пет, студентима без једног или оба родитеља, дјеци погинулих бораца и дјеци из социјално угрожених породица и успјешним студентима. Мислим да на овај начин помажемо њихово студирање“ – истакао је Машић.

Сви студенти који нису били у могућности да данас потпишу уговоре о стипендирању могу то учинити ове и наредне седмице у административној служби Општине, канцеларија број 26.

Поделите: